گوگل در وبلاگ رسمی خود اعلام کرد که توانسته است با استفاده از هوش مصنوعی، سیلهای رودخانهای را ۷ روز قبل از وقوع پیشبینی کند. گوگل دربارهی موفقیتش درزمینهی پیشبینی سیلها اغراق نکرده است؛ چراکه یافتهها در مجلهی علمی نیچر منتشر شدهاند.
سیل یکی از بلایای طبیعی شایع در کرهی زمین است؛ بنابراین، هر سیستمی که دربارهی زمان وقوع سیل هشدار دهد، میتواند بسیار کارآمد و نجاتبخش باشد. ازآنجاکه اکثر رودخانهها فاقد جریانسنج هستند، پیشبینی سیلها بسیار دشوار است.
گوگل با آموزش دادههایی همچون تاریخچه و سطح آب رودخانهها و ارتفاع و ساختار زمین به مدلهای یادگیری ماشینی، توانست قدم مهمی برای رفع مشکل پیشبینی سیلها بردارد. گوگل بعد از آموزش به مدلها، نقشههای بومیسازیشدهای را تولید و در هر منطقه شبیهسازی کرد. استفاده از این تکنیکها درنهایت به پیشبینی دقیق سیلهای پیش رو منجر شد.
روش ابداعی گوگل برای پیشبینی سیلها فعلاً برای برخی از مکانهای خاص بهکار میرود؛ اما گوگل به فکر گسترش این روش در سطح جهان است. گوگل توانست بهکمک این روش سیلها را بهطور میانگین ۵ روز قبل از وقوع پیشبینی کند. امکان پیشبینی سیل در برخی از مناطق آفریقا و آسیا نیز بهبود یافته است.
فناوری جدید گوگل پیشبینی دقیق زمان وقوع سیل را در ۸۰ کشور با مجموع جمعیت ۴۶۰ میلیون نفر امکانپذیر کرده است. کاربران میتوانند با استفاده از گوگل سرچ و گوگل مپ و ازطریق اعلان گوشیهای اندرویدی به این پیشبینیها دسترسی یابند. Flood Hub نیز سیستم اختصاصی گوگل برای پیشبینی سیل است که در سال ۲۰۲۲ دردسترس کاربران قرار گرفت.
گوگل قصد دارد به بررسی ظرفیتهای یادگیری ماشینی بهمنظور ایجاد امکانات بیشتر برای پیشبینی سیلها ادامه دهد و در این زمینه همکاری خود را با محققان دانشگاهی آغاز کرده است. هدف این شرکت ایجاد پلتفرمی جهانی برای پیشبینی سیل است.
اخبار و مطالب مرتبط:
-فرانسه، جریمهی ۲۵۰ میلیون یورویی برای گوگل درنظر گرفته است
-گوگل به مناسبت نوروز ۱۴۰۳ لوگو موقت جدیدی رونمایی کرد
-گوگل ارسال پیامک با ماهواره به اندروید ۱۵ را امکانپذیر می کند
-گوگل دامنه ai.com را به هوش مصنوعی جمنای اختصاص داد
-بروزرسانی الگوریتم گوگل، مبارزه با هرزنامه ها و محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی
مشاوره در واتساپ