ساخت و تولید پکیج و نرم افزارهای آموزشی
این دسته از نرم افزارها برای اساتید و مدرسین ساخته می شود. اساتید می توانند با تولید محتوا و ارائه آن تحت اینگونه نرم افزارها به کسب درآمد برسند. ساخت این نرم افزارها شامل مراحل زیر است:
تولید محتوا
شامل محتوای صوتی، تصویری، متنی و یا انواع فایلهای اجرائی است. بعد از تولید محتوا از طریق مدرس، باید از طریق ادیتور میکس و تدوین شود و سپس در ساختار نرم افزار قرار گیرد.
طراحی قالب
منظور از قالب بستریست که محتوا در آن اجرا می شود و قابل دسترس می باشد. این قالبها باید توسط برنامه نویس نوشته و از طریق خروجی مالتی مدیا اجرا گردد.
ساخت اتوران
اتوران فضای گرافیکی اولیه است که قبل از اجرا برای کاربر جهت دسترسی آسان به فضای نرم افزاری قابل رویت می گردد.
قفل نرم افزاری
برای عدم انتشار زود هنگام محتوا و فروش بیشتر دسترسی به محتوای اصلی بسته می شود و فقط کاربران می توانند تحت نرم افزار به محتواها دسترسی داشته باشند.
محدودیت فعالسازی
در این مرحله کدهایی برای فعاسازی نرم افزار تعریف می شود که کاربر ملزم به ورود آنها جهت نصب است. این سریالها قابلیت تنظیم تعداد فعالسازی دارند.
انواع قفل گذاری محتواهای آموزشی
قفل نرم افزاری
قرار دادن قفل بر روی DVDهای آموزشی با قابلیت اجرا در کامپیوتر و سیستم های خانگی
قفل سخت افزاری
قفل لیزری ضد رایت و ضد کپی مخصوص انواع دی وی دی، سی دی و دیسکهای سخت افزاری
قفل فعالسازی تک کاربره
قفل های مخصوص محصولات آموزشی، با محدود کردن تعداد کاربران و سیستم های اجرائی
قفل دانگل یو اس بی
قفل گذاری بر روی یو اس بی های پرتابل با قابلیت شناسایی و اجرا از روی یو اس بی اورجینال
قفل محتوای آنلاین
قفل گذاری بر روی انواع محصولات آنلاین، با محدودیت کاربر و اجرای تک سیستمی
روش های فعالسازی قفل نرم افزاری
قفل های نرم افزاری که برای محتواهای تولید شده طراحی می شود، از چهار طریق زیر قابل فعال شدن می باشند:
-
فعالسازی اتوماتیک
در این نوع از فعالسازی کاربر باید حتما زمان نصب برنامه به اینترنت اتصال داشته باشد. بعد از وارد کردن اطلاعات در پنجره اتوران و درج کد فعالسازی آن، محتوا فعال می شود. تا زمانی که ویندوز تعویض نشود برنامه بر روی سیستم کاربر اکتیو است و قابلیت استفاده دارد. قابل ذکر است بعد از نصب، نیازی به اتصال اینترنت نیست. در واقع ساده ترین و سریعترین روش فعالسازی قفل های نرم افزاری همین روش فعالسازی اتوماتیک است.
-
فعالسازی از طریق تلفن گویا
در این روش، کاربر با شماره تلفن گویایی که در از جانب ما، در اختیار او قرار میگیرد و با وارد کردن شماره سریال فعالسازی و کد خروجی سیستم، اقدام به دریافت رمز ورود و فعالسازی نرم افزار می کند.
-
فعالسازی پیامکی
کاربر شماره سریالی که در اختیار دارد را به شماره پیامکی ذکر شده بر روی نرم افزار پیامک کرده و لحظاتی بعد رمزی را از طریق پیامک دریافت می کند. سپس با وارد کردن رمز اقدام به فعالسازی نرم افزار می نماید.
-
فعالسازی از طریق درگاه سایت
برای این روش لینکی در اختیار مالک نرم افزار قرار میگیرد. که باید در بخشی از سایت خود آن را بارگزاری کند. سپس باکس فعالسازی نرم افزار در سایت وی نمایان می شود. کاربر به سایت و بخش باکس فعالسازی مراجعه می کند. سپس سریال و کدخروجی دستگاه را در بخش های مشخص شده وارد نموده و رمز مربوط به فعالسازی نرم افزار را دریافت می کند.
نمونه آتوران فعالسازی قفل نرم افزارها
امکانات قفل های نرم افزاری
جلوگیری از ضبط صفحه نمایش
در راستای امنیت و عدم انتشار، تمامی بخش های تحت نرم افزار (فیلم های آموزشی)، کدگذاری امنیتی می شوند. مثلا زمانی که محتوای ویدئویی در حال پخش است، اگر کاربر اقدام به فعالسازی یکی از نرم افزارهای فیلمبرداری از دسکتاپ کند، صفحه نمایش قفل و سیاه می شود.
جلوگیری از ماشین مجازی
یکی از مزایای نرم افزارهای طراحی شده عدم اجرا در ماشین مجازی Virtual Machine است. نسخ جدید نرم افزارها به شکلی بهینه شده اند که قابل اجرا و کپی شدن بر روی ماشین مجازی را ندارند و این یکی از مزایای جدید و رقابتی برای این دسته از نرم افزارها محسوب می شود.
محدود کردن تعداد نصب نرم افزار
تمامی نرم افزارهای طراحی شده مستلزم، فعالسازی اولیه هستند. فعالسازی از طریق یکی از روشهای بالا و توسط یک سریال دوازده رقمی صورت می گیرد. پردازش اولیه این سریال ها در سرورهای آنلاین مجموعه رد پالت اتفاق می افتد. بر اساس استراتژی و سلیقه مشتری، می توان برای هر نرم افزار تعداد نصب تعریف کرد. مثلا نرم افزار X تنها بر روی دو سیستم قابل فعالسازی و اجرا باشد. یا نرم افزار Y قابلیت فعال شدن بر روی پنج سیستم را داشته باشد. این نوع فعالسازی، مزیت بسیار خوبی برای محدود کردن کاربران، عدم انتشار محتوا و افزایش فروش محصول است.
غیر فعال کردن نرم افزار از راه دور
گاهی صاحبان نرم افزارهای تولید شده بنا به دلایلی تمایل به غیر فعال کردن نرم افزار خاصی بر روی سیستم های تعدادی از کاربران خود دارند. خوشبختانه در ورژن های جدید، این امکان اضافه شده است و با هماهنگی ما، این رویداد قابل اجراست. معمولا این نوع قابلیت در فروش اقساطی استفاده می شود. مثلا کاربری تعدادی از نرم افزارها را بصورت اقساط خریداری می کند اما در موعد پرداخت قصور کرده و از پرداخت وجه سر باز می زند. اینجاست که ملک اثر می تواند از این قابلیت استفاده کرده و دسترسی کاربر را از نرم افزار قطع کند.
آنتی دیباگ بودن نرم افزارها
قابلیت آنتی دیباگ در این نرم افزارها باعث می شود تا زمانی که نرم افزار در حال اجرا هست هیچگونه بد افزار یا نرم افزار خطرناکی که قصد هرگونه هک یا دیباگ را دارد نتواند به نرم افزار نفوذ کند یا نرم افزار را غیر فعال نماید. در واقع آنتی دیباگ مثل یک فایروال یا آنتی ویرس در پس زمینه نرم افزار عمل می کند.
پلیر اختصاصی
چون اکثر محتواهای آموزشی بصورت فایل های ویدئویی هستند، نیاز به اجرا در یک پلیر دارند. ما در این نرم افزارهای آموزشی بجای استفاده از پلیرهای پیش فرض محیط سیستم عامل کاربر، از طراحی پلیرهای اختصاصی استفاده می کنیم. پلیرهایی که بصورت مجزا و با امکانات خاص بهینه شده اند. این پلیرهای بصورت ریسپانسیو و واکنشگرا بوده و در تمامی دیوایس ها قابلیت اجرا دارند. از طرفی چون پلیر اختصاصی طراحی شده، عاملی در جهت افزایش امنیت محتوا به حساب می آید. یکی دیگر از مزایای پلیرهای اختصاصی استفاده از کمترین منابع RAM و CPU کاربر است که نتیجه آن پخش بدون مشکل محتواهای ویدئویی می باشد.