بطور متوسط و طبق آمارهای موجود تنها یک در صد از افراد بازدید کننده از سایت شما امکان تبدیل به مشتری را دارند. ریتارگتینگ چیست؟ ریتارگتینگ نوعی از استراتژی تبلیغات آنلاین است که ۹۹ درصد بقیه مشتریان را به سایت شما باز می گرداند.
سرویس های ریتارگتینگ، کاربرانی که به سایت شما وارد شدند و بدون خرید سایت را ترک کرده اند رهگیری می کنند. سپس تبلیغات شما را به همین کاربران در سایت های دیگر نشان می دهند و از طریق این تبلیغات آنها را به سایت شما باز می گردانند.
پس ریتارگتینگ یا هدفگیری مجدد، ابزاری ضروری و مفید برای تمامی کسب و کارهای آنلاین است که اکانت منیجرها و مارکترها توسط آن می توانند مشتریان را در قیف فروش به سمت جلو هدایت کنند.
زمانی که شما از سرویس ریتارگتینگ استفاده می کنید، کاربر وارد سایت شود یک کوکی در مرورگر او ذخیره میشود. این کوکی در پنل سرویس ریتارگتینگ (سرویس دهنده تبلیغات) شما ذخیره میشود. به محض اینکه کاربر وارد یکی از سایت های نمایش دهنده تبلیغات سرویس دهنده شما شود، یک تبلیغ مجزا برای کاربر با عنوان محصول و خدماتی که در سایت شما دیده برای او نمایش داده می شود.
تبلیغات بنری در معرض نمایش تمامی کاربرانی که وارد یک سایت میشوند قرار میگیرد. ولی در سرویس های تبلیغاتی ریتارگتینگ، تبلیغ به کاربرانی که حداقل یکبار به وب سایتتان وارد شده اند در سایتی دیگر، نمایش داده می شود. کاربرانی که در معرض این نوع سرویس تبلیغاتی قرار میگیرند. قبلا یک بار به سایت شما وارد شده و از محصول و خدمات شما بازدید کرده اند. معمولا این دسته از کاربرانی یک الی دو هفته درگیر فرایند انتخاب و مقایسه کالای مدنظر در بستر اینترنت هستند. در ضمن چنانچه کالای شما دارای قیمت بالاتری باشد این مدت زمان برای ثبت نهایی بیشتر می شود.
سرویس دهنده تبلیغاتی شما در این بازه زمانی مرتب تبلیغ شما را در مکان های مختلف به همین کاربران نشان می دهد. این نوع تبلیغ موجب افزایش آگاهی کاربران از برند شما و افزایش حس اعتماد آنها، نسبت به برندتان می گردد. پیشنهاد میکنم در صورت امکان تبلیغ ریتارگتینگ را با یک پیشنهاد لحظه آخری همراه کنید، این تکنیک شانس خرید مشتری را در سایت شما تا ۸برابر افزایش می دهد.
به همین دلیل است که تبلیغات ریتارگتینگ بعنوان مهمترین روش تبلیغات آنلاین محسوب می شود. و در مقایسه با روشهای دیگر تبلیغات بیشترین اثربخشی را در افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI) دارد.
تا این مرحله متوجه شدید که ریتارگتینگ چیست؟ و نحوه عملکرد آن چگونه است. در این بخش قصد داریم تا شما را با اهداف تبلیغات ریتارگتینگ آشنا کنیم. کمپین های ریتارگتینگ در راستای دو هدف آگاهی بخشی (Awareness) و تبدیل (Conversion) اجرا می شوند.
آگاهیبخشی (Awareness)
کمیپنهای آگاهیبخش ریتارگتینگ زمانی به کار میآیند که شما میخواهید کاربران وبسایتتان را مجدداً با سایت درگیر کنید. در این صورت میتوانید از این کمپینها برای اطلاعرسانی و تبلیغ محصولات مشابه، سرویسهای جدید و… استفاده کنید. البته این کمپینها معمولا پیشنیاز و مقدمهای برای نوع کارامدتری از کمپینهای ریتارگتینگ هستند که با هدف تبدیل اجرا میشوند.
تبدیل (Conversion)
فرایندی که طی آن مشتری یا کاربران بر روی تبلیغ مدنظر کلیک کرده و مسیری را طی کند که هدف شما هست را تبدیل می گویند. اما هدف در تعریف فوق چیست؟ منظور از هدف خرید محصول، ثبت نام برای دریاف خدمات، ارجاع به یک صفحه فرود و تکمیل فرم ثبت نام و موارد مشابه است. در طراحی استراتژی این کمپین باید نهایت دقت در بررسی مشتریان صورت بگیرد تا هدف در کوتاهترین و با کمترین بودجه بثمر برسد.
برای ورود به بازاریابی بین المللی دیجیتال باید صبور باشید. موفق شدن در این زمینه یک شبه به دست نخواهد آمد. لازمه موفق بودن، کسب تجربه و بهره بردن از کمکهای مشاور در مورد دیجیتال مارکتینگ صادراتی است. با بررسی صحبتهای کلی متخصصان در این باره میتوان مواردی که در این مقاله آمده است را عامل پیشرفت دانست...
برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه ممکن را از کمپین های تبلیغاتی ریتارگتینگ دریافت کنید، حتما به موارد زیر توجه نمایید:
الف: دسته بندی مخاطبان:
حتما کاربران خود را در دسته بندی های مختلف چیدمان کنید. مثلا کاربرانی که از صفحات شوینده ها بازدید کرده اند و یا کاربرانی که از صفحات کتابهای الکترونیکی بازدی بعمل آورده اند. دسته بندی باعث می شود که برای هر دسته تصمیم مناسب گرفته شود. مثلا برای یک دسته تبلیغ مناسب با همان دسته بندی ارسال شود و یاکاربران دسته دیگر بعد از خرید موفق محصول تبلیغ مورد نظر را ببینند.
ب: استفاده از Call to Action ترغیب به انجام عمل خوشایند:
توصیه اکید می شود برای تبلیغات ریتارگتینگ خود از دکمه CTA یا همان CALL TO ACTION استفاده کنید. اکثر تبلیغات موفق ریتارگتینگ از طریق دکمه CTA و ارائه پیشنهاد ترغیبی به اجرای کمپین ریتارگتینگ می پردازند.
یکی از نمونه های تبلیغ موفق، بنر تبلیغ ریتارگتینگ سایت تخفیفان است. تخفیفان در این کمپین به مشتریانی که محصول را به سبد خرید اضافه کرده اند ولی خرید نهایی نکرده اند، از طریق ریتارگتینگ، تخفیف لحاظ کرده است. و از طریق دکمه CTA آنها را ترغیب به نهایی کردن خرید نموده اند.
ج: انتخاب بازه زمانی مناسب:
کاربران محصولات مختلف را نباید در یک زمان در برای تبلیغ ریتارگتینگ هدف قرار داد. زیرا بازه های زمانی برای کاربران هر محصول و سرویس متفاوت است. مثلا کاربران خرید بلیط کنسرت را باید از همان روز تا یکی دو روز قبل از شروع کنسرت ریتارگت کرد. یا کاربرانی که دنبال خرید ساعت هوشمند برند هستند را می توانید بعد از چند روز با همان ساعت هوشمند یا ساعت های مشابه ریتارگت کنید.
مشاوره در واتساپ