موزهی گرافیک ایران با «نشان سپهر» یاد هنرمند فقید، مسعود سپهر، را گرامی میدارد. به مناسبت دومین سالگرد درگذشت این طراح برجستهی گرافیک و خالق نشانهای ملی، موزهی گرافیک ایران نمایشگاه «نشان سپهر» را برگزار میکند.
این نمایشگاه شامل اتودها، پیشطرحها و آرتورکهای اولیه، همچنین تصاویری از نسخهی نهایی مدال و نشانهای ملی طراحی شده است. بسیاری از این پیشطرحها پیشتر توسط این هنرمند به موزه اهدا شدهاند و اکنون در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار میگیرند.
علاقهمندان به طراحی گرافیک و نشانهشناسی میتوانند از نزدیک شاهد روند طراحی و اجرای نشانهای ملی و دولتی باشند و با چالشهای فنی و زیباییشناختی در این زمینه آشنا شوند.
مسعود سپهر، متولد ۱۳۳۵ در تهران، دارای فوقلیسانس طراحی گرافیک، تایپوگرافی و برنامهریزی چاپ از کالج چاپ لندن است.
او علاوه بر خلق ۲۰۰ نشانه و نامواره، تألیف و ترجمهی آثار متعددی همچون کتابهای «مبادی سواد بصری»، «مقالات پنتاگرام»، «شرحی بر نشانه»، «طراحی نشانه» و «تجزیه و تحلیل آثار گرافیک» را در حوزهی تخصصی دیزاین و طراحی گرافیک بهجا گذاشته است.
طراحی ۴ نشان ملی (فرهنگ و هنر، خدمت، ایثار و مهر)، قلمهای «یکان»، «آموزه» و «مُبین»، همچنین هویت بصری و علائم راهنمایی متروی تهران از جمله آثار اوست. طراحی کارت ملی نیز تحت هدایت او انجام شده است.
این هنرمند فقید، بهمنماه ۱۴۰۱ بر اثر سانحه درگذشت. نمایشگاه «نشان سپهر» فرصتی آموزشی برای بررسی دقت و خلاقیت او در طراحی نشانهای ملی و آشنایی با اصول طراحی و روشهای اجرایی در این زمینه فراهم میآورد.
آیین افتتاحیهی نمایشگاه «نشان سپهر» ساعت ۱۶:۰۰ روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ برگزار میشود. موزهی گرافیک ایران در روزهای جمعه و شنبه تعطیل است. این موزه در بزرگراه بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان شهیدان برادران قزوینی، محوطهی شمالی پارک پلیس واقع شده است.
گروه برگزاری نمایشگاه:
سیما مشتاقی / دبیر نمایشگاه
بهراد جوانبخت / دبیر هنری
پدرام قدرتی / موشن گرافیکس
مهدی گوران سوادکوهی / دبیر کمیته موزه گرافیک
محمد اردلانی / دبیر کمیته ارتباطات و رسانه انجمن
فریبا سلیمانی / موزه دار
سعید عسگری / موزه دار
مجید بلوچ (رییس موزه)، رییس و اعضای هیئتمدیرهی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، عادل صدر ممتاز و شهرزاد شفقی ( دبیرخانهی انجمن طراحان گرافیک ایران) و عبدالغفار کاکایی (نمایندۀ سازمان زیباسازی شهرداری تهران در موزهی گرافیک ایران)
مشاوره در واتساپ
“Amazing post, keep up the good work!”
mly informative and well-written!”
“This article is real
“Well explained, made the topic much easier to understand!”