تحقیق جدید نشان میدهد از آنجایی که نوع ماده اولیه بستهبندی برای شیر بر روی طعم ان تاثیر میگذارد، بنابراین شیشه مادهای ایدهآل برای حفظ طعم است و پاکتهای مقوایی میتوانند بر طعم و مزه در طول عمر مفید محصول تاثیر بگذارند.
شیر بدون چربی و کامل پاستوریزه شده در مقوا، شیشه، LLDPE، PET و HDPE و LDPE در تاریکی و در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شد و از نظر خواص حسی و شیمیایی در روزهای صفر، پنج، ده و پانزده مورد ارزیابی قرار گرفت.
در مجموع، این مطالعه نتیجه میگیرد که مواد مورد استفاده برای بستهبندی شیر میتواند بر طعم آن تاثیر بگذارد که این در شیر بدون چربی بیشتر است تا شیر کامل. شیشه به عنوان ماده بهینه برای حفظ طعم شیر مایع مورد حمایت قرار میگیرد اگرچه HDPE و PET نیز بهعنوان مواد موثر هنگام نگهداری شیر در محیطهای تاریک شناخته شدند.
برعکس تصور میشود که پاکتهای مقوایی به دلیل مهاجرت طعم و پوسته پوسته شدن، بر تازگی محصول تاثیر میگذارند. تجزیه و تحلیل حسی ظاهرا بالاترین شدت طعمهای بد را در شیر ذخیره شده در مقوا و بستهبندی LLDPE از روز صفر شناسایی کرد که به نفوذپذیری و مهاجرت نسبت داده میشود.
در روز پنجم، مطالعه گزارش میدهد که شیر بدون چربی و کامل بستهبندی شده در پاکتهای مقوایی، طعم مقوایی قابل توجهی به خود گرفته است. همزمان با وجود هگزانول اندک- یک ترکیب شیمیایی که برای تولید طعمهای میوهای مصنوعی استفاده میشود- در مقایسه با سایر مواد بستهبندی.
گفته میشود افزایش سطوح ترکیبات مرتبط با بستهبندی مانند استایرن، استوفنون و ۲اتیل ۱هگزانول و یا دمای یخچال به شیرهای بدون چربی بستهبندی شده در پاکتهای مقوایی و LLDPE در مقایسه با سایر بستهبندیها طعم کهنگی میدهد. از سوی دیگر مصرفکنندگانی که آزمایشهای tetrad را در روز دهم انجام دادند، نتوانستند شیرهای بستهبندی شده در شیشه، PET و HDPE را از هم تشخیص دهند.
این نتایج ظاهرا با نتایج پنل آموزشدیده و آنالیز اجزای فرار که تفاوتهای حسی در شیرهای پاستوریزه شده با دمای بالا (HTST)که در بستهبندیهای تولیدشده از مواد یادشده فوق و در غیاب نور نگهداری شده بودند، تفاوت چندانی نداشت. با این حال طبق گزارشها شرکتکنندگان توانستند شیر ذخیره شده در پاکتهای مقوایی را از شیر ذخیره شده در شیشه تشخیص دهند.
Jonathan Wragg مدیر CAP International با اقدام فروشگاههای Morrisons در تصمیمگیری برای تعویض بستهبندیهای شیر از HDPE به پاکتهای مقوایی مخالف است. به عقیده وی این تصمیم تنها منجر به کاهش چرخه گردش میشود و اقتصاد دایرهای را مختل میکند. او این خردهفروش را متهم به سبزشویی کرد.
Thomas Kormendi مدیر ELOPAK در مورد پاکتهای شیر مبتنی بر فیبر موضع متفاوتی دارد. او بر این باور است که پاکتها میتوانند بین ۶۵ تا ۸۵ درصد ردپای کربن کمتری نسبت به جایگزینهای PET داشته باشند و نرخ بازیافت مقوا در اروپا را ۵۱ درصد ذکر میکند. این رقم در برخی کشورهای عضو میتواند به ۷۰ درصد برسد.
مشاوره در واتساپ