فونت پسته، پروژه دیگری از مجموعهی تجربی امیر مصباحی(عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران) است که اولین نسخهی آن در مرداد ماه ۱۴۰۳ منتشر شد.
فونت پسته یک برداشت شخصی و خلاقانه با نگاهی مدرن به زیباییهای خط نستعلیق است و تلاش میکند تا با رویکردی جوانانه، ترکیبی از سنت و نوآوری را به طراحان و تایپوگرافرها ارائه دهد.
گفتنیست روند طراحی و تکامل فونت پسته همچنان ادامه دارد و این فونت در آینده بهروزرسانی خواهد شد.
حروف جایگزین، پسته” از حروف و ترکیبات چند حالتی پشتیبانی میکند. این به این معنی است که فونت پسته دارای حروف جایگزین و کاراکترهای ترکیبی است و با استفاده از این امکانات، میتوانید حروف را با حالتهای مختلف نمایش داده و نسخههای متفاوتی را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید برای نمایش و استفاده از این کاراکترها، باید وارد منوی اُپنتایپ در قسمت تایپوگرافی محیط نرمافزاری که مورد استفاده شما است وارد شوید و با فعال کردن هر یک از کلیدهای لیگاچر یا استایلست از این ویژگیها استفاده کنید.
طراح حروف و تایپوگرافر. عضو رسمی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، فارغ التحصیل رشته گرافیک از هنرستان هنرهای زیبا است. او کاردانی و کارشناسی گرافیک را از دانشگاه انقلاب تهران و کارشناسی ارشدش را از دانشگاه آزاد دریافت کرد.
علاقه او به طراحی تایپ و تایپوگرافی نه تنها از علاقه به شکل و زیبایشناسی هنری/گرافیکی نشات میگیرد، بلکه از علاقه او به کاوش عمیق درباره تعامل فرم حروف و قابلیتهای آن با فعالیتهای اساسی انسانی مانند تشخیص و خواندن حروف میباشد و در چندین سال اخیر، عمده تحقیقات و پژوهشات او مبتنی بر دیزاین تجربی با تمرکز بر قابلیت تشخیص و خوانایی تایپفیسهای دو خطی فارسی/عربی و لاتین بوده است.
مصباحی برای افزایش دانش و تجربیاتش به مدت دو سال تحقیقات و پژوهشهایی را در گروه تخصصی/تحقیقاتی READSEARCH تحت نظر «پروفسور آن بسیمانز» گسترش داد و برای بهبود کیفیت تجربه خوانش و تشخیص حروف عربی/فارسی برای متنهایی با سایزهای کوچک، دومین مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته “خوانایی در تایپ و تایپوگرافی” از دانشگاه رسانه، هنر و دیزاین پیکسل-مَد با پروژه نهایی دیزاین حروف فارسی/عربی برای سایزهای بین ۴ تا ۷ پوینت ( در محدوده ارتفاع کلمات بین یک تا دو میلیمتر) برای پرینترهای لیزری دریافت کرد. این پروژه برای نمایشگاه سالانه نسل آینده استعدادهای برتر دیزاین خلاق تحصیلات عالی کشور بلژیک در تابستان سال ۲۰۲۳ برگزیده شد.
نقش پوینت در استانداردسازی فونت یک تایپفیس، سخنرانی،۱۳۸۹. تاریخ تایپ دیزاین فارسی در ایران، سخنرانی، ۱۳۹۷. مقاله گذری بر ۸۰ سال حروف سربی تا عصر دیجیتال در ایران، فصلنامه حرفه هنرمند ویژهنامه تایپ و تایپوگرافی، ۱۳۹۷. و همچنین برخی از تجربیات تخصصی او در دیزاین تایپفیس در طی این سالها میتوان به:
تایپفیسهای کولاک، آن، ایلیا، دماوند و
تایپفیس اختصاصی چند استایلی جریان به سفارش موسسه ارتباطات خلاق معاصر جریان، ۱۳۹۷.
تایپفیس اختصاصی توپاز به سفارش ماهنامه اقتصادی توپاز، ۱۳۹۶.
تایپفیس اختصاصی پویا به سفارش شبکه کودک و نوجوان(پویا، نهال و امید) تلویزیون، ۱۳۹۴.
تایپفیس اختصاصی کاگو به سفارش سازمان انتشارات کاگو، ۱۳۹۳، اشاره کرد.
مشاوره در واتساپ
Mating Press I just like the helpful information you provide in your articles