سئو SEO مخفف Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. کلیه کارهایی است هدف آنها بهبود جایگاه سایتها در موتورهای جستجو می باشد. علاوه بر ارتقا جایگاه وب سایت ها در نتایج موتورهای جستجو (SERP) ، افزایش بازدید سایت را نیز به همراه دارد.
در حالت کلی سئو به دو بخش سئوی خارجی و سئو داخلی تقسیم بندی میگردد. برای موتورهای جستجو شبیه گوگل سئوی خارجی و داخلی هردو از اهمیت بالایی برخوردارند. هر کدام خصوصیات مخصوص به خود را دارند و نیازمند استراتژیهای دقیق و مستمر هستند. برای کسب رتبه و جایگاه وبسایت هر دو سئو باید به خوبی مدیریت شوند.
سئوی خارجی (off page) مجموعه تکنیکهای است که در خارج از سایت در راستای بهینه سازی انجام می شود. هدف سئوی خارج از سایت، افزایش بازدید توسط کاربران از موتورهای جستجوی متفاوت (Google ، Firefox ، Internet explorer و…) می باشد.
سئوی خارجی شامل فعالیت در شبکه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین، فعالیت در فروم ها و … است.
تعریف سئو داخلی یا On-page SEO
زمانیکه از سئوی داخلی یا On-page SEO صحبت میکنیم، منظورمان کار کردن روی تمامی تکنیکها، ابزار و اصول اجرائی داخل یک وبسایت است. یعنی جاهایی که اختیار و کنترل کامل روی آنها داریم. سئوی داخلی شامل مارد زیر است:
وقتی از سئو خارجی یا Off-page SEO حرف میزنیم، منظورمان تلاش و تمرکز بر روی وضعیت محتوا و سایت ما از نگاه دیگران است؛ یعنی جاهایی که معمولاً اختیار و کنترل کامل روی آنها نداریم.
مثلا شما در بعضی از شبکه های اجتماعی اکانت درست کرده اید. از طریق الگوی هاب و اسپوک (قطب و اقمار) قصد انتقال ترافیک به وبسایت خود را دارید. در تلاشید تا به گوگل هم این انتقال ترافیک را بفهمانید. تمامی این فرایند بخشی از سئوی خارجی به حساب می آید.
همچنین اگر در وبلاگ و سایتهای دیگران کامنت میگذارید و به مطالب خودتان لینک میدهید؛ یا مطالبی را به عنوان مهمان در وبلاگ دوستانتان منتشر میکنید (تا به صورت مستقیم و غیرمستقیم به نوشتههایتان اشاره شود)، باز هم در حال بهینهسازی سایت با تکنیکهای سئو خارجی هستید.
ما در زیر یک لیست کامل از تمام مواردی که لازم است درباره سئو off-page بدانید تهیه کردهایم:
شما باید برای داشتن یک سئو خارج از سایت قوی استراتژی بکلینک قوی داشته باشید و لینکهای برگشتی قوی و باکیفیتی را برای سایت خود دریافت کنید. گوگل از طریق شبکه ارتباط لینکها، کیفیت محتوا و ارزش یک وبسایت پی میبرد، بنابراین یک سایت با لینکهای دارای ارزش زیاد، معمولا رتبه بهتری از سایتهای دیگر با لینکهای کمارزش دارد.
به طور کلی سه نوع لینکسازی در سئوی خارجی وجود دارد:
لینکهای طبیعی بدون دخالت صاحب سایت تولید می شوند. مثلا طراح سایتی از مطلب یک سایت خوشش می آید. او در سایت خود مطلبی نزدیک به عنوان آن سایت قرار می دهد و بخشی از آن را به سایت حاوی مطلب لینک می کند. طراح سایت به همین راحتی یک بک لینک تولید کرده است.
اینگونه لینکسازی با هدف سئوی خارجی انجام میشود. صاحب سایت یا متخصص سئو با روشهای مختلف از طریق گروه مشتریان یا افراد تاثیرگذار (اینفلوئنسرها) درخواست میکند تا لینک سایت را به اشتراک بگذارند.
زمانی که یک خبر، برای معرفی خدمت یا محصولی در یکی از سایتهای خبری مهم انتشار یابد. به آن رپورتاژ آگهی می گویند. رپورتاژ آگهی یک خبر تبلیغاتی در حوزه تبلیغات اینترنتی و سئوی سایت است. از رپورتاژ آگهی برای معرفی برندها و اشخاص مهم استفاده می شود. در واقع رپورتاژ آگهی نوعی دریافت بک لینک نیز است. به طور میانگین در هر رپورتاژ آگهی میتوان تا ۳ بکلینک از سایت منتشرکننده رپورتاژ دریافت کرد
همچنین انتشار رپورتاژ آگهی یکی از بهترین روشهای تبلیغات اینترنتی و برندسازی است که بزرگترین برندهای دنیا برای معرفی محصولات و خدمات جدید خود از آن استفاده میکنند و به این دلیل تاثیرگذاری بالایی دارد که نوعی تبلیغات غیرمستقیم است و مخاطبان در زمان مشاهده آن بیشتر اعتماد میکنند و کل مطلب را مشتاقانه مطالعه میکنند.
اگه مدتیه یه سایت فروشگاهی داری و هنوز به اون جایگاهی که میخوایی نرسیده، نگران نباش. ما با یه استراتژی توپ میاریمت بالا. با من بیا تا بهت بگم.
لینک هایی که در راستای استراتژی سئو و خارج از سایت توید می شوند لینکهای غیر طبیعی می گویند. اضافه کردن یک لینک در یک دایرکتوری آنلاین، انجمن یا فروم ها، امضای پست وبلاگ، خرید لینک متنی و … از این دست لینک سازی است. برخی از تکنیکهای ساخت لینک بهعنوان سئو کلاه سیاه محسوب میشود و توسط موتورهای جستجو خنثی میشود و در بسیاری موارد، لینکسازی غیرطبیعی منجر به جریمه یا پنالتی گوگل میشود.
عوامل ارزشمند در لینک سازی
موتورهای جستجو براساس سیگنال های مختلف لینکها را ارزشگذاری میکنند، مانند:
اگر کار شما در شبکههای اجتماعی است و در زمینه سئو فعالیت می کنید، حتما ارزش این کار را میدانید. لینک بیلدینگ بین سایت و شبکههای اجتماعی از نان شب در بهینهسازی وب سایت واجبتر است. شما باید کاری کنید که کاربر تشویق شود تا مطالب وب سایت شما را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارد. یا از طریق شبکههای اجتماعی خودتان یا دیگران به سایت شما هدایت شود.
RSS مخفف Real Simple Syndication (پیوندهای واقعی ساده) است. شما هنگامی که پست یا خبری جدید در وب سایت منتشر میکنید، RSS بصورت خودکار بروزرسانی و پست جدید به آن اضافه میشود.
RSS بیش از یک منبعی اطلاعاتی برای کاربران میباشد در نتیجه میتواند نقش مهمی را برای استراتژیهای سئو خارجی ایفا کند. خوراک ها یا فیدهای RSS توسط موتور جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو خیلی سریع ایندکس میشوند که می تواند به استراتژی سئوی سایت شما سرعت بخشد.
این به این معناست که شما میتوانید آنها را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید تا نتایج خوبی از افزایش ترافیک سایت بدست آورید. اگر RSS با کیفیت بالا تولید کنید ، خزندههای گوگل به راحتی مطالب جدید شما را شناسایی و دسته بندی میکنند و میتوانید از آنها به عنوان یک مزیت از فرصتهایی برای لینکسازی و تعامل استفاده کنید.
کامنت مارکتینگ (Comment Marketing) یا بازاریابی دیدگاه یکی از روشهای مسبوق به سابقه بازاریابی است که هنوز هم قدرت و تأثیرگذاری خود را از دست نداده است.
شما به دو صورت میتوانید از کامنت مارکتینگ بهرهمند شوید:
یکی اینکه اگر نظرات بسیار خوبی در سایت دیگران بگذارید، هر کامنت شما این پتانسیل را دارد که از طریق لینک پروفایلتان در آن سایت یا لینکی که در کامنت خود میگذارید به بازدید از وبسایت شما منجر شود. به علاوه، بسته به کیفیت کامنتتان این امکان نیز وجود دارد که نویسنده سایتی که در آن کامنت گذاشتهاید یا خوانندگان کامنت های آن سایت در نوشتههای آتی خود به شما لینک بدهند.
و دیگری اینکه کاربران را به شیوههای مختلف تشویق به کامنت گذاشتن و نظر دادن در وبسایت خودتان کنید.
پست مهمان یک متد و روشی است که توسط بلاگ نویسان و افراد متخصص در بازاریابی اینترنتی به منظور افزایش ترافیک سایت استفاده می شود. در واقع پست مهمان، مطلبی است که مالک یا بلاگ نویس یک سایت آن را به جای اینکه در سایت خود قرار دهد، در بخش مقالات یا اخبار سایتهای دیگران قرار میدهد و در عوض تنها چیزی که از آن سایت میخواهند، قرار دادن لینک سایت خود در مطالب و گرفتن بکلینک میباشد.
پست مهمان به دو صورت میتواند انجام گردد:
شما بعضی از مطالب سایت خود را در وب سایت های دیگران قرار دهید.
مالکان و بلاگ نویسان سایت های دیگر، مطالب خود را در بخش مقالات سایت شما قرار دهند.
شرکت در فرومهای آنلاین یکی دیگر از روشهای سئو خارجی است. فرومهای آنلاینی که مرتبط با کسب و کار شما هستند را پیدا کنید و در آن ها فعالیت کنید. به سوالات پاسخ دهید و در پیام هایی که قرارداده شده است نظر بدهید. این به شما کمک می کند که یک فرد متخصص شناخته شوید و باعث افزایش شهرت شما میگردد. در بعضی از فرومها هم شما مجاز به قرار دادن لینک هستید که لینکها توسط موتورهای جستجو پیمایش میگردد.
دیگر اقداماتی که برای بهبود سئو خارجی سایت خود میتوانید انجام دهید:
اعتماد سازی
استفاده از تصاویر و ویدئوها
ایجاد ارتباط با وب مسترها و اینفلوئنسرها
حضور فعال در وب
ایجاد تصویری منحصر بفرد از نام تجاریتان در ذهن مخاطب
تبلیغات در راستای آگاهی از برند (مثل بیلبورد، تبلیغات اینترنتی ، ویدئو مارکتینگ و …)
هزینه نهایی سئو خارجی و بهینهسازی سایت به عوامل بسیاری وابسته است. برآورد تعیین قیمت نهایی سئو در هر سایت با سایت دیگر متفاوت است و این عدد با توجه به آنالیز چند ساعتهای که صورت میگیرد، تخمین زده میشود. به بیان دیگر عبارت تعرفه سئو به این شکل که هزینه سئو یک کلمه کلیدی در سایت، عددی از پیش تعیین شده باشد، از نظر منطقی اشتباه است و اگر کسی قبل از بررسی سایت شما و بدون هیچ تحقیق میدانی برای سئو هر سایتی یک عدد مشخص داشته باشد، میبایست در صحت و صداقت گفته های آن شخص شک کرد.
در حالت کلی قیمت سئو و بهینه سازی به موارد زیر وابسته است:
اما هزینه سئو خارجی به نسبت وضعیت مشخصتری دارند. بیشتر هزینه این قسمت مربوط به خرید و گرفتن بک لینک و انتشار رپورتاژ آگهی است که هر سایت منتشرکننده و لینک دهنده تعرفههای ثابت و مشخصی دارد. همچنین صاحبان سایت و وبمستران میتوانند برای صرفهجویی در وقت و هزینه برای سئو خارجی، با پلتفرمهای این حوزه همکاری کنند. یکی از پلتفرمهای حاضر در این صنعت که به نوعی مقرونبهصرفهترین پلتفرم انتشار و خرید رپورتاژ آگهی است، پلتفرم تریبون است. تریبون به واسطه همکاری با بسیاری از سایتهای پربازدید و خبری و معتبر، پکیجهای تخفیفی مختلفی برای مشتریان درنظر گرفته است.
مشاوره در واتساپ